A&M Group Land Rover Hasselt

New Range Rover Sport maakt spectaculair debuut

NEW RANGE ROVER SPORT

Steil omhoog op de Karahnjukar stuwdam in IJsland.

configureer hem nu

 

De New Range Rover Sport maakt op spectaculaire wijze zijn werelddebuut: met James Bond-stuntrijdster Jessica Hawkins achter het stuur rijdt hij omhoog op de steile overlaat van de Karahnjukar stuwdam in IJsland – de grootste in zijn soort ter wereld. Bij deze gewaagde beklimming biedt de New Range Rover Sport kranig weerstand tegen het water dat met 750 ton per minuut naar beneden stroomt. Bij gripverlies wacht onderaan de overlaat een levensgevaarlijke val van 90 meter.

De derde generatie van de luxe performance-SUV van Land Rover is de meest begeerlijke, technologisch meest geavanceerde en meest capabele tot nu toe. Hij combineert, dankzij een niet eerder bij een Land Rover toegepaste combinatie van geavanceerde ondersteltechnologieën, indrukwekkende prestaties zowel op de weg als in extreem terrein.

Tijdens de succesvolle beklimming van de overlaat toonde de New Range Rover Sport zijn kwaliteiten op het gebied van grip, tractie, prestaties en controle. Eerdere Range Rover Sport prestaties zijn een recordbrekende heuvelklim op Pikes Peak, de eerste vastgelegde doorkruising van de Empty Quarter-woestijn op het Arabische schiereiland en de eerste beklimming van de 999 treden van de Heaven’s Gate in China in 2018.

 

 

Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes, Jaguar Land Rover, zegt: “Land Rover’s pioneering MLA-Flex architecture and the latest chassis systems come together to deliver the highest levels of dynamism we’ve ever seen on Range Rover Sport. Integrated Chassis Control governs the comprehensive suite of innovations, co-ordinating everything from the latest switchable-volume air suspension system to our Dynamic Response Pro electronic active roll control. The result is the most engaging and thrilling Range Rover Sport ever.”

De beklimming van de overlaat was het laatste obstakel in een challenge die begon aan de voet van de dam en eindigde bij het hoogste punt ervan. De New Range Rover Sport doorkruiste de rivierbedding in de vallei, reed door de lange steile tunnels van de stuwdam en klauterde over de rotspartijen bij de damwand. De overlaat van 294 meter lang met het omlaag stromende water zorgt voor de ultieme test van grip en vertrouwen van de bestuurster.