DEFENDER VIERT INSPIRERENDE PIONIERS OM PARTNERSCHAP RUGBY WK FRANKRIJK 2023 TE LANCEREN

Defender is Wereldwijde Partner van het Rugby‑wereldkampioenschap Frankrijk 2023. De lanceringscampagne werd afgetrapt aan de vooravond van het toernooi met een evenement ter ere van Defender Trailblazers – hedendaagse helden die het gezicht van rugby veranderen door hun vastberadenheid, veerkracht en menselijke geest.

Deze rugbytalenten zijn uit hetzelfde hout gesneden als Defender en belichamen het sterke karakter ervan. Onder hen een 90-jarige arts die weigert zijn shirt aan de haak te hangen, internationale
para-atleten en de oprichter van de eerste holebivriendelijke rugbyclub in Frankrijk.

Het Rugby-wereldkampioenschap Frankrijk 2023 begint op vrijdag 8 september, voorafgegaan door een audiovisueel spektakel in het Palais de Tokyo, een moderne kunstgalerie in het hart van Parijs die met zijn minimalistische industriële ontwerp de perfecte achtergrond vormt voor Defender.

Headliner op de lanceringsavond was de baanbrekende Britse rapper en acteur Kano, naast de Limited Edition Defender voor het Rugby-wereldkampioenschap 2023. Defender, die bekend staat om zijn heldhaftige capaciteiten en buitengewone avonturen op elk terrein, verkent nu een muzikale wereld waarmee hij veel gemeen heeft, door middel van innovatieve samenwerkingen met bekende artiesten als Kano. Net als de beste muziek staat Defender voor jezelf overgeven aan de belevenis en de gebaande paden verlaten.

Mark Cameron, Managing Director van Defender, verklaarde: “Defender verlegt grenzen en stelt mensen in staat om uitzonderlijke dingen te doen. De show die we voor Defender opvoeren om te laten zien hoe trots we zijn dat we Wereldwijde Partner van het Rugby-wereldkampioenschap 2023 zijn, is op zichzelf al uitzonderlijk, omdat we inspirerende individuen vieren – onze Trailblazers – die het onmogelijke omarmen met hun ongelooflijke innerlijke kracht en onstuitbare geest.”

 

Hedendaagse helden

Aan de vooravond van het Rugby-wereldkampioenschap Frankrijk 2023 vierde het lanceringsevenement Defender Trailblazers  individuen die het allerbeste van rugby vertegenwoordigen en anderen inspireren om in staat te zijn tot grootse dingen. Elk van hen heeft blijk gegeven van immense moed, innerlijke kracht en vastberadenheid bij tegenslagen. De Defender Trailblazers worden vereeuwigd in de vorm van een standbeeld, gemaakt van staal dat is teruggewonnen uit het productieproces voor het chassis van de wagen, gebruikmakend van 3D-scantechnologie.

De Defender Trailblazers zijn:

  • Ryuichi Nagayama: het oudste actieve lid van de Fuwaku Rugby Club is een 90-jarige praktiserende arts die leeft voor de sport. Hij en zijn teamgenoten pakken leeftijdsdiscriminatie aan en hij is van plan om te spelen tot hij fysiek niet meer in staat is om het veld op te gaan. Ryuichi legt zijn mentaliteit uit door te vragen: “Wat zou ik zijn zonder rugby?”
  • Cyril Leroy: oprichter van Les Gaillards, de eerste holebivriendelijke rugbyclub in Frankrijk, die in 2023 haar 20e verjaardag viert. De club brengt spelers van alle geslachten, leeftijden, seksuele geaardheden, afkomst en sportieve achtergronden samen en verenigt zich rond de waarden van rugby
  • Jacob Pickering: De 14-jarige Jacob werd geboren zonder linkeronderarm als gevolg van een aangeboren afwijking aan de bovenste ledematen, maar hij heeft zich hierdoor niet laten weerhouden om het spel te spelen waar hij zo van houdt. Hij begon op zijn negende met spelen en geniet van de fysieke uitdaging  hij houdt van tackelen
  • Zainab Alema: Zainab, een vrouwelijke moslimrugbyspeler, leidt Muslimah Rugby, een gemeenschap voor moslimvrouwen in rugby. Ze is ook oprichter van Studs In The Mud, een non-profitproject dat rugby in Ghana ondersteunt. Ze stond op de shortlist in de categorie sport voor de Women of the Future-prijzen van 2022
  • Kylie Grimes: in 2009 begon Kylie te spelen voor de London Wheelchair Rugby Club en vervolgens voor Groot-Brittannië in 2011, voordat ze in 2012 deelnam aan de Paralympics. Na een levensveranderend rugletsel fietste ze ook 450 km van Vietnam naar Cambodja om geld in te zamelen voor Regain, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet om pas geblesseerde tetraplegiepatiënten weer aan het sporten te krijgen
  • Irtiqa Ayoub: deze 28-jarige vrouw uit Kasjmir, India, maakt het speelveld gelijk door rugby te introduceren bij vrouwen in Kasjmir en moslims in de bredere gemeenschap. Ze droomt ervan om voor India te spelen en is de jongste Rugby Development Officer in Jammu en Kasjmir. Deze onverschrokken, gepassioneerde en vastberaden voorvechter van de sport wil meisjes over de hele wereld inspireren

 

Limited Edition Defender voor het Rugby-wereldkampioenschap 2023

De exclusieve Limited Edition Defender voor het Rugby-wereldkampioenschap 2023 zal ook aanwezig zijn op het evenement. De Limited Edition Defender 110 is geïnspireerd op de Trophy Car voor het Rugby-wereldkampioenschap 2023 – die door Frankrijk toert om de beroemde Webb Ellis Cup te presenteren – en heeft unieke specificaties. De collectie van slechts 23 wagens, afgewerkt in Santorini Black met gouden details aan de buitenkant, inclusief motorkapopschrift en lichtmetalen velgen, met geborduurde hoofdsteunen en blauwe stiksels in het interieur, wordt exclusief geïntroduceerd op de Franse markt.

 

Defenders of Tomorrow

De ‘Defenders of Tomorrow’-campagne van Defender viert de diversiteit en inclusiviteit van het spel op jeugdniveau, met 96 mascottes op het veld. Defenders of Tomorrow heeft 96 bijzondere jongeren gevonden die de wereld ten goede willen veranderen. Of het nu thuis, op school, in de lokale gemeenschap of in hun rugbyclub is, Defenders of Tomorrow spelen een actieve rol in het verbeteren van het leven van anderen om hen heen. Elke gekozen Defender of Tomorrow uit verschillende landen zal fungeren als mascotte tijdens het Rugby-wereldkampioenschap 2023, waarbij Defender het doel steunt waardoor ze gepassioneerd zijn om het te beschermen en te promoten voor de toekomst.

Plug-inhybride wagenpark

Defender ondersteunt het Rugby-wereldkampioenschap Frankrijk 2023 ook met een vloot van Defender 110 plug-inhybrides, die allemaal in staat zijn om tot 51 km emissievrij te rijden in de EV-modus1.